Cursus Lightroom voor fotografen – basics

Adobe Lightroom is dé standaard voor foto-opslag en beeldbewerking. Wereldwijd werken miljoenen professionele en amateurfotografen met dit pakket. Adobe Lightroom is uiterst gebruikersvriendelijk mits u – met een aantal basis tips – op weg geholpen wordt. Hier voorziet deze cursus in.

Tijdstip

Zaterdagmiddag 14.00-18.00u

Waar

De cursus wordt gegeven in de studio van Barend Houtsmuller Fotografie.

Opzet van de cursus

Gezien de grote vraag naar een cursus voor beginners is deze korte cursus opgezet.

Deze cursus Lightroom is bedoeld voor mensen die nog nooit of weinig met Lightroom hebben gewerkt. Centraal staan een aantal praktische tips en tools die er werkelijk toe doen voor fotografen.

De cursus behandelt de basistechnieken van Lightroom en het gebruik van een aantal belangrijke tools. Ook het verschil tussen Lightroom en Photoshop komt aan bod. De cursus bestaat voornamelijk uit uitleg, tips en praktische aanwijzingen.

Aan bod komt:

  • Werken met de Lightroom bibliotheek.
  • Foto’s importeren, werken met trefwoorden, sterren, vlaggen, kleurlabels en organiseren met verzamelingen en slimme verzamelingen.
  • Foto’s bewerken in Lightroom, uitsnede maken, kleurcorrectie toepassen, zwart wit omzetting, synchroniseren, etc.

De cursus wordt gegeven met behulp van een groot scherm, zodat u duidelijk kunt zien wat er uitgelegd wordt en hoe de handelingen eruitzien. De cursus is een goede basis als u verder wilt met Lightroom.

Aantal deelnemers: 4

Om een om veel persoonlijk aandacht te kunnen geven, is het maximumaantal deelnemers gesteld op vier.

Wat heeft u nodig?

Op de cursusmiddag niets. Het is wel van belang dat u kennis heeft van computers en daarmee om kunt gaan. Natuurlijk mag u zelf een laptop meenemen met daarop Lightroom 6 of Lightroom CC Classic. Dan kunt u de handelingen direct zelf nadoen. Als je eigen foto’s wilt meenemen op een USB stick, werken we daar ook mee.

Programma

Zaterdagmiddag 14.00-18.00u

In de studio van Barend Houtsmuller beginnen we met een korte introductie. Daarna volgt een stukje theorie en een aantal praktische handelingen. De inhoud wordt zo langzaam opgebouwd.

Pauze

Rond 15.30 houden we een korte pauze om de benen te strekken en ons hoofd te resetten, want er komt veel informatie voorbij.

Na afloop van deze sessie heb je een hele serie praktische tips gekregen waar je concreet mee verder kunt in Lightroom. Je zult geïnspireerd zijn, nieuwe inzichten gekregen en aangemoedigd om met dit prachtige pakket verder te gaan.

Prijs

Deelname aan de workshop kost € 90,00 incl. btw.