Workshop artistiek naakt

Wil jij je verdiepen in artistiek naakt? En heb je al enigszins ervaring met portretfotografie, dan is deze workshop een goede start.

Het fotograferen van mensen is iets wat velen aanspreekt. Het naakt(portret) is sinds mensenheugenis een van de meest interessante onderwerpen. Het fotograferen van een (vrouwelijk) naakt omvat veel meer dan beheersing van de techniek, al is een goede beheersing van de techniek wel een randvoorwaarde. Je moet allereerst het vertrouwen van het model kunnen winnen zodat zij zich letterlijk durft bloot durft te geven, maar je moet ook in staat zijn te reageren op spontane situaties die door het model worden opgeroepen.
Zie ook mijn website met Fine Art Nude 

De workshop wordt gegeven in de studio op een zaterdag.

Gedurende de dag zullen verschillende lichtopstellingen gemaakt worden en krijg je volop gelegenheid om zelf te fotograferen. De studio dag is geschikt voor amateur, gevorderde en professionele fotografen. Ervaring met naaktfotografie is een pre, maar geen must.

Voor diegene die de camera nog niet goed onder de knie hebben, is de cursus portretfotografie een aanrader.

Tijdstip

Zaterdag 10.00-17.00u

Eigen apparatuur

Voor deze workshop heb je een camera nodig waarmee je diafragma en sluitertijd handmatig kunt instellen en die een flitscontact heeft (voor gebruik van de Profoto remote).

Programma

Ochtendprogramma: 10.00-12.00u

In de studio van Barend Houtsmuller beginnen we met een korte introductie en kennismaking met het model. Daarna volgt een basishandleiding, waarna direct begonnen wordt met het fotograferen in de eerste lichtopstelling.

Lunch 12.00-13.00u

Tijdens de lunchpauze lopen we binnen 3 minuten naar café-restaurant Vrijburcht, waar onze tafel gereserveerd staat en we kunnen kiezen uit diverse warme en koude lunchgerechten om uitgebreid te gaan eten met het model. (drankjes niet inbegrepen).

Middagprogramma: 13.00-17.00u

Na de lunch lopen we terug en gaan we meteen verder met fotograferen. Er zullen nieuwe lichtopstellingen gemaakt worden, en diverse poses met het model onderzocht worden. De werking van licht en schaduw speelt een belangrijke rol bij artistiek naaktfotografie en dat wordt verder uitgewerkt deze middag.

Prijs

Deelname aan de workshop kost € 200,00 incl. btw.