Workshop portretfotografie

Bij een portret gaat het er vaak om het karakter van de persoon. Maar soms zijn de creativiteit en de visie van de fotograaf belangrijker. Licht en schaduw zijn in ieder geval de ingrediënten waar het portret op gebaseerd is. In de workshop wordt veel met kunstlicht gewerkt, maar daglicht komt ook aan bod. Uitgangspunt is echter dat juist met beperkte middelen een goed resultaat bereikt kan worden. Er wordt geoefend met verschillende standpunten, licht, kader en compositie, houding van het model en attributen.

De workshop portretfotografie is bedoeld voor diegenen die al wat ervaring hebben met fotograferen. De workshop is vooral een aanrader indien u een basis wilt leggen voor betere portretfoto’s en aan de hand daarvan uw eigen stijl wilt ontwikkelen.

Tijdstip

Zaterdagmiddag 14.00-18.00u

Aantal deelnemers: 4

Om een sterke interactie tussen fotograaf en model te kunnen garanderen, is het maximumaantal deelnemers gesteld op vier. Dus veel persoonlijke aandacht.

Eigen apparatuur

Voor deze workshop heb je een camera nodig waarmee je diafragma en sluitertijd handmatig kunt instellen en die een flitscontact heeft (voor gebruik van de Profoto remote).

In de studio worden ProFoto flitslampen gebruikt. De flitsers bestaan uit paraplu’s, softboxen, grids etc. Verschillende achtergronden zijn voorhanden. Bij de workshop is een model aanwezig.

Programma

Zaterdagmiddag 14.00-18.00u

In de studio van Barend Houtsmuller beginnen we met een korte introductie. Daarna volgt een stukje theorie en een aantal voorbeelden. Als je eigen werk hebt meegenomen, krijg je daar feedback op.

Rond 15.00 komt ons model waarna direct begonnen wordt met het fotograferen in de eerste lichtopstelling. Daarna zullen nieuwe lichtopstellingen gemaakt worden, en diverse poses met het model onderzocht worden.

Na afloop van deze sessie heb je een hele serie praktische tips gekregen waar je concreet mee verder kunt. Je zult geïnspireerd zijn, nieuwe inzichten gekregen en aangemoedigd om het verder zelf op te pakken.

Prijs

Deelname aan de workshop kost € 100,00 incl. btw.